Viktigt med bra kapprum i skolan

Det som brukar möta både elever och lärare allra först på väg in i skolan, det är kapprummet. Ett bra kapprum är ett måste.  Hur det ska se ut, det beror lite på om det är dagis, förskola eller lågstadium, mellanstaduim eller högstadium.

Det är oftast så att man förknippar kapprum med dagis och förskola. Det är då ofta ett rum där det finns krokar att hänga kläder på, hyllor att lägga saker i, bänkar att sitta på, skoställ, torkställ för blöta kläder med mera. 

När det sedan kommer till lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet, så brukar det vara olika beroende på var skolan finns. Ofta kan det vara så att både lågstadie och mellanstadie är ute på landsbygden. Dessa har då kapprum de med, medan det senare på högstadiet byts ut mot korridorer och elevskåp.

Skapa ett bra kapprum

Om du jobbar på skola, eller förskola och är ansvarig för kapprummet, så kan det vara bra att se över det och kanske byta ut en del saker. Det bör finnas en funktionell förvaring för kläder, samt att krokarna de bör vara i den nivå så att barnen själva når upp för att hänga av sin jacka till exempel.

Det kan även vara smart att satsa på en inredning som är multifunktionell. Särskilt om det är en liten yta du har att använda dig av. 

Du som vill hitta passande kapprumsinredning, du kan göra det hos Cadiform. 

28 Oct 2022