Välj rätt fönster

Kanske det börjar bli dags att tänka på fönsterbyte? Det kan vara bra att då vända sig till en bra fönsterleverantör Malmö för att hitta bra fönster. När du ska välja fönster är det bra att utgå från ditt hus, hur det ser ut. Är det ett modernt hus så behöver du moderna fönster. Är det ett äldre hus är det bra att hitta fönster som passar den stilen. Allt för modernt kan göra att det inte ser så bra ut. Ett sekelskifteshus bör ju se ut som det alltid gjort, även om du byter ut dina fönster.

I dag finns det en massa olika fönster, med en massa olika funktioner, så fundera på vad det är du vill ha ut av dem. Ska de gå att öpnna och i såfall åt ett visssy håll? Andra typer av fönster som finns är bullerreducerande, inbrottssäkra samt annat. 

Olika värden på fönster

Du kanske har hört talas om olika märkningar som U, LT eller G. Idag är det så att de ofta har en certifiering med energimärkningen EQ Fönster. Det är en varudeklaration för fönstrets energiprestanda. Det gör att du kan utläsa vad fönstet har i U-värde, LT-värde, lufttäthet och G-värde. dessa värden står för olika saker så som värmemotstånd, dagsljustransmittans, hur lufttätt det är samt vad det har för solenergitransmittans. För att få bra koll på vad som är vad, så är det rätt smart att prata med en fönsterleverantör Malmö, då de kan detta med fönster!

22 Oct 2020