Snart är det skollov igen

Nu går vi mot stormsteg mot december månad, vilket även innbär att det är jullov för alla skolbarn. Det är då extra kul att hitta på saker tillsammans. Hade det varit sommar, så hade vi rekommenderat en vattenlekplats från Vortex Cado, men under vintern passar det bättre med andra aktiviteter. Förhoppningsvis så kommer ju det komma snö, som lägger sig. För det gör ju att ni kan hitta på en massa skoj ute. Det går ju då att bygga snögubbar, göra snökojor, ha snöbollskrig och en massa mer. Är det kallt och isen lagt sig, så kan ni åka skridskor på en sjö, annars brukar det finnas många isrinkar att besöka.

Hitta på skoj saker

Det är ganska viktigt som föräldet att engagera dig i dina barn, särskilt då de är mindre. Det är annars något du kommer ångra, att du inte lekte med dem nog. Idag är det ju dessutom allt för många barn som är fast framför olika skärmar, som tv, dator, surfplatta, spelkonsoler med mera. Det kan vara bra att införa skärmtid, så att de tar pauser från dessa saker.

Vintertid kan ni även hitta på saker inne. Det kan passa bra att pyssla, måla, spela spel, lägga pussel, baka med mera.

En del väljer att åka till fjällen under lovet, men det är inte ett måste. Kanske ni har en bra backe nära istället där ni kan åka utför eller åka pulka i?

19 Nov 2021