Konsten att klara dig på en liten budget

Något många tampas med i vardagen, det är sin ekonomi. Kanske det är så att du har alldeles för lite pengar kvar, trots att det är ny månad? Det är inte ovanligt att det är just alldeles för mycket månad kvar till nästa lön och att pengarna redan tagit slut. För företag är det enklare att ha koll på ekonomin, då de kan ta in revisorer, läs mer, som sköter det. 

Gör en budget

Det du bör göra, oavsett vad storleken på din inkomst är, det är att göra en budget. Det ger dig en bra koll på dina inkomster och utgifter varje månad. Du får en bra översikt samt att du får även en plan att följa under månaden. Du kan försöka lägga undan en del pengar för att spara, om det går. 

Planera dina inköp

Det där med att få och småhandla lite då och då är inte bra, eftersom att det gör ju att pengarna tar slut före du har nya! Så undvik att handla på impuls eller köpa saker du kanske inte ens behöver. Bättre planera in vad det är du ska köpa och vad det får kosta. 

Få in mer pengar

Om du har mer kostnader än inkomst och det inte finns möjighet att dra ner på något, försök öka dina inkomster. Det kan göras genom extra jobb, sälja saker du inte behöver samt erbjuda olika tjänster mot betalning, som snöskottning med mera.

 

27 Sep 2021