Gåvokort är ett bra alternativ

Företag idag brukar ju ha en vana av att ge anställda en gåva till sommaren eller kanske en julklapp. Så länge inte värdet överstiger en viss summa är det helt skattefritt. Det kan dock vara svårt att veta vad man ska ge alla sina anställda, särskilt om man har många. Man vill ju oftast att alla ska få samma, så att det så att säga är rättvist. Men att hitta en sak, som alla gillar, det är ju inte lätt. Det är då smart att istället satsa på ett gåvokort. Fördelen med ett gåvokort är att det bara är att fylla den med samma summa för alla. Sedan kan de själva välja saker för denna summa.

Gåvor till anställda

Att ge gåvor till anställda eller kunder, det är helt ok. Alla regler kring vad som gäller för gåvor från arbetsgivare finns att hitta hos Skatteverket. För att det ska vara samma för alla, så gäller det ju att hitta en gåva som passar alla. Det enklaste är just ett gåvokort. Sådana finns att hitta med olika prisnivåer samt att de finns även i en massa olika varianter. Det är ofta bra att de anställda själva kan få välja det som de vill ha.

En gåva är inte fel att ge till sina anställda, för att visa dem uppskattning för året som gått. Du väljer själv om du ger gåva till sommaren, en julgåva eller om du vill ge båda delarna.

25 Oct 2021