Fiska i Mörrumsån

Det är många fiskare som brukar ägna sig åt fiske i Mörrum. Mörrumsån är känt för sitt laxfiske, men du hittar även öring i dessa vatten. Mörrumsån är hela 186 kilometer lång och flyter genom både Blekinge och Skåne. Bor du på Mörrum River Lodge i Blekinge så har du så nära till än, att du kan höra den porla genom ditt fönster till ditt rum. Här finns vacker natur, ett boende som är som ett paradis och en massa fisk att fånga! Utöver att fiska finns det andra aktiviteter att roa sig med, allt från golf till att testa vin, öl, eller göra sillinläggning med en tillhörande nubbe. Om du är nybörjare på att fiska, så kan du gå i en fiskeskola och få tips, råd och hjälp av duktiga instruktörer.

Mörrum River Lodge var från början ett rökeri som byggdes 1895. Nu har det renoverats och gjorts om till en fiskelodge.

Fisketips

Du kan få mer råd och tips om att fiska med fluga genom att kolla flugfiskefilmer på nätet, vi rekommenderar att du söker på fiske med fluga, Mörrum och flugfiske. 

Boende på Mörrum River Lodge

På Mörrum River Lodge får du bland annat detta:

  • Sitta på en terrass, med utsikt över Mörrumsån och njuta av frukost eller middag.
  • Natur som är otroligt vacker
  • Rum som är nyrenoverade
  • Sängar som är supersköna att sova i

Fiska med fluga

Om man ska flugfiska, så behöver man använda sig av en fiskefluga. Dessa går att köpa färdiga, men du kan även binda egna. På Mörrum River Lodge hittar du en hörna att binda dina egna flugor. Det krävs en viss teknik att binda dessa, men när du väl lärt dig den, så kommer det vara en mycket rolig aktivitet att roa dig med. Det finns flera typer av flugor som du kan lära dig att binda.

21 May 2015