Enkelt golv som du lägger snabbt

Golv är något som bara finns där. Inte många funderar på hur de kom på plats, vilket material som använts eller huruvida det är äkta trä eller vinylgolv med klickmontering. Ett rustikt trägolv gjort av ekplank eller långa furubrädor är vackert att se men när det gäller underhåll och den tid det tar att lägga det golvet så är det förståeligt att en del väljer klickgolv istället. 

Så gör du för att lägga ett klickgolv

Steg nummer ett, precis som vid all golvläggning, är att städa ordentligt. Det måste vara rent under helt enkelt. Om du ska ha golvvärme ber du en elektriker montera det innan du sedan lägger in golvet ovanpå. ska du inte ha golvvärme så ska du istället ha underlagsmatta under. 

Om du väljer vinylgolv klick så är den mattan redan inkluderad och du sparar både tid och ansträngning. Om det är ett laminatgolv så måste duken rullas ut för hand. 

  • Tips: Kolla alltid så undergolvet är rakt innan klickgolv monteras. Är det för skevt kan klickgolvet gå sönder eller flytta på sig. 

Underhåll av klickgolv

En av de största fördelarna med snabba klickgolv vinyl eller trä är att de är enkla att hålla rent. eventuell vätska som spills på dem kommer inte att träna in i porer eller rinna ner mellan springor. Det är bara att ta en fuktad duk och torka. De tål dammsugning och det går bra att svabbamed såpa eller rengöringsmedel. Ett gammalt trägolv däremot det ska både skuras och lutas med jämna mellanrum. Det slipper du med klickgolv.

15 Oct 2021