Bra saker att tänka på inför köp av vinsch till din jeep

När det gäller att välja den bästa vinschen för din Jeep finns det mer att tänka på än bara dragkraft. Flera nyckelfaktorer kommer att spela en betydande roll för att avgöra vilken vinsch som passar just ditt fordon, körförhållanden och behov bäst. Olika sorters vinschar är vad du kan hitta hos WarriorWinches

Jeep vinsch nyckelfunktioner

Dragkapacitet

Dragkapacitet är utan tvekan den viktigaste egenskapen att tänka på när man väljer rätt vinsch. Helst vill du titta på vinschar som har en belastningsgrad på minst 1,5 gånger ditt fordons totalvikt. Låt oss säga att din Jeep Wrangler väger 4 500 kilo (tjänstevikt plus tillbehör och passagerare). I det här fallet skulle du vilja leta efter en vinsch med minst 9 000 kilodragkapacitet. För att vara säker är det en bra satsning att dubbla arbetslastkapaciteten av ditt fordons totalvikt.

Repkonstruktion

Jeepvinschar kommer med två typer av kablar: rostfritt stål eller syntetiskt. Rostfritt stålrep är den traditionella typen av kabel. Den är hållbar och utsätts inte för UV-skador, nötning, kemisk nedbrytning eller andra terrängfaror som syntet kan vara. Syntetrep är dock uppskattat för det faktum att det är lätt, lätt att manövrera och skonsammare för dina händer med mindre risk för skärsår och brännskador.

Vinschkontroll

Medan alla vinschar har fjärrkontroll för säkerhets skull, är många utrustade med en kabelansluten fjärrkontroll som erbjuder en begränsad räckvidd. Bonusen med det är att du aldrig behöver oroa dig för att batterierna ska dö eller att signalen inte är tillräckligt stark. På baksidan låter trådlösa fjärrkontroller dig styra vinschen från ett större avstånd ur ett säkerhetsperspektiv. Du kan till och med använda den bakifrån eller inuti fordonet om du vill.

Vattentät

Om du älskar att rulla genom våt, lerig eller sumpig terräng, eller ta ut din jeep i alla slags väder, är vattentätheten för din vinsch nyckeln. Leta efter en IP-klassificering (Ingress Protection), som klassificerar föremål efter hur väl de skyddar mot vatten, damm, lera eller annat skräp. Vattentäta vinschar faller vanligtvis i IP65, 66 eller 67. 

Monteringsalternativ

Du kan få vinschar som antingen är stötfångarmonterade, multimonterade, eller som har mottagarfästen direkt integrerade i stötfångare. 

18 Jan 2023